Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}
header

Diktatúra - az intelligens faj fejlődésének legnehezebb akadálya

  Örök figyelmeztetés az emberi társadalmaknak   Az emberi társadalmat működtető jelenlegi szabályok kontra szelektívvé teszik a társadalom ...


 Örök figyelmeztetés az emberi társadalmaknak 

Az emberi társadalmat működtető jelenlegi szabályok kontra szelektívvé teszik a társadalom irányításara hivatott politikusi szakmát. A demokratikus intézményrendszer nehezen fenntartható szigorú működése nélkül intelligens örültek jutnak társadalmi vezető pozícióba, akik a hatalmukat irreális céljaik megvalósítására használják. Ha a társadalom megengedi a kontroll megszűnését a vezetői felett, akkor elkerülhetetlen a katasztrófa. 

A diktatúra az emberi társadalomnak, az evolúcióval kialakult intelligens faj fejlődésének elvileg könnyen legyőzhető, a gyakorlatban mégis örökké létező akadálya. Nem a környezet változás, nem a gazdasági nehézségek, nem a technikai fejlődés a legnehezebb probléma az ember számára. Az emberi társadalom irányítása a legnehezebb feladat, a diktatúra pedig az emberi társadalom legnagyobb veszélye.

Ember {button_primary}  Társadalom {button_primary} 

Dictatorship - the most difficult obstacle to the development of the intelligent species

1 megjegyzés

  1. Az ukrán háborúnak akkor lesz vége, amikor Putyin elveszíti a hatalmát, és olyan módon lesz vége, hogy Putyint a sajátjai elmozdítják a hatalomból. Ez szükségszerűség. Minél később következik be, annál rosszabb mindenkinek.

    VálaszTörlés